Terug

Mooie duurzame producten van bamboe

Mooie duurzame producten van bamboe

Koningbamboe.nl is een feel good blog over van alles dat het leven een beetje mooier, makkelijker en leuker maakt. Vol tips, informatie, inspiratie en leuke shoppingadresjes :) Natuurlijk mét een persoonlijke insteek en hier en daar een kijkje achter de schermen uit mijn leven als ondernemende moeder.

Bamboe is een prachtig en duurzaam product waar heel erg veel mee gemaakt wordt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik ervan als beauty ingrediënt in skincare, er wordt stevig (kinder)servies en mooie woonaccessoires van gemaakt en verwerkt tot megazachte kleding. In dit artikel vertel ik je graag meer over dit mooie duurzame product én mag ik in samenwerking met Koning Bamboe twee mensen blij maken met mooie producten van bamboe. Enjoy!

koning bamboe producten webwinkel 3 - Win mooie duurzame producten van bamboe

Waarom is bamboe zo duurzaam?

Bamboe groeit erg snel en ook al wordt de stam gekapt, de plant blijft hierna uit dezelfde wortels verder groeien. En dat groeien gaat hard! De stammen kunnen in een half jaar tijd makkelijk 20 tot 30 meter hoog worden en het heeft in deze periode maar weinig verzorging nodig. Daarnaast is het geheel afbreekbaar en dus niet milieuverontreinigend en producten ervan hebben een lange levensduur omdat het hard en slijtvast is. Door de compacte vezelstructuur is het vaak zelfs harder dan veel andere houtsoorten.

Er is heel erg veel verkrijgbaar dat gemaakt is van bamboe. Denk bijvoorbeeld aan mooie keuken- en woonaccessoires, (kinder)servies en meubels. Maar het wordt ook steeds vaker gebruikt als materiaal voor kleding. Er kan heerlijk zachte stof van gemaakt worden die een soort van nature coating heeft tegen geurtjes, lekker koel aanvoelt op de huid maar aan de andere kant ook als thermisch tussenlaagje kan werken en het is anti-allergisch waardoor ook de meest gevoelige huidjes het kunnen verdragen.

koning bamboe producten webwinkel 2 - Win mooie duurzame producten van bamboe

Webshop tip | Koning Bamboe

Een tijdje geleden maakte ik kennis met de webwinkel van Koning Bamboe dat een prachtig assortiment heeft met bamboe producten die allemaal met bamboe gemaakt zijn. Van horloges, woonaccessoires en kleding tot aan keukenhulpjes, servies, beautyproducten en producten voor je persoonlijke verzorging zoals herbruikbare ‘wattenschijfjes’.

Zelf heb ik een heel erg mooi vormgegeven ronde led-lamp, een aantal nieuwe snijplanken en een setje met mooie wasbare reinigingspads voor het gezicht. De lamp en de snijplanken zijn natuurlijk heel erg mooi om te zien en mooi en stevig van materiaal, maar vooral de ‘wattenschijfjes’ vind ik een uitkomst. Zeker een goede stap richting meer duurzaamheid in huis en minder (plastic) afval. Na gebruik spoel je ze uit en/of gooi je ze in een waszakje mee in de wasmachine. Love it!

koning bamboe producten webwinkel 4 - Win mooie duurzame producten van bamboe

 

Liefs,
Desirée

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,6 / 5 - 223 Reviews @ Trustpilot
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »