Terug

Stretchbare Bamboe kleding van topkwaliteit (49)

Stretchbare Bamboe kleding  van topkwaliteit

Duurzame & Goedkope dameskleding

De reden dat kleding wat van bamboe is gemaakt zo populair maakt is dat de stof hele fijne eigenschappen heeft.
Zo is bamboe antibacterieel, wat heel erg fijn is wanneer je veel transpireert. Je zult merken dat kleding met bamboe niet snel gaat ruiken en daardoor kun je je dus veel vrijer voelen.

Daarnaast kan bamboe veel meer vocht opnemen dan andere stoffen, wat juist weer heel fijn is bij sokken en kleding. Voeten blijven droog en fris. Op vochtige voeten loop je ook helemaal niet fijn, dus dit is een super eigenschap voor sokken van bamboe.

Onder het motto; Samen bereik je meer, dagen wij jou uit om verantwoordelijkheid te nemen en een verschil te maken. Samen verminderen wij de vervuilende impact op het milieu.

Hoe wordt bamboe kleding gemaakt?

Ja, het is echt waar. Van de tropische bamboe stengels die je normaal alleen in de natuur ziet kan echt kleding van gemaakt worden. Nu vraag jij je wellicht af hoe dat dan mogelijk is? De cellen in de wand van de bamboe stengel bestaan uit lignine, cellulosevezels en vaatbundels. De cellulosevezels zijn voor het maken van bamboe kleding het belangrijkste, de bamboestengels worden namelijk ná de oogst versnipperd tot kleine deeltjes.

Vervolgens worden deze versnipperde deeltjes gekookt in een bad van natriumhydroxide en koolstofdisulfide. (Koolstofdisulfide is een anorganische verbinding van koolstof en zwavel) Er worden steeds betere technieken gebruikt, waardoor afvalstoffen worden hergebruikt. Deze technieken zijn nog niet perfect, maar de ontwikkelingen gaan snel om het gehele proces zo milieuvriendelijk mogelijk te laten plaatsvinden.

Nadat bamboe bewerkt is, wordt het ook wel bamboe viscose genoemd. De viscose garens worden vervolgens gewassen, gebleekt en gedroogd om er daarna bamboe kleding van gemaakt.

 

Wat zijn de voordelen van bamboe kleding?

Bamboe kleding heeft diverse duurzame voordelen ten opzichte van andere natuurlijke materialen. Wij zetten voor jou de belangrijkste voordelen op een rijtje zodat jij precies weet waarom jij met de aanschaf van bamboe kleding ook jouw eigen ecologische voetafdruk achterlaat.

  • Bamboe filtert veel CO2 uit de lucht. Hoe méér bamboe, hoe minder CO2 er in de lucht zit.

  • Bamboe kleding staat bekend om een langdurige frisheid. Bamboe viscose ventileert namelijk goed en is erg vocht absorberend.

  • Bamboe kleding voelt extreem zacht aan, de gladde structuur van de bamboe vezel zorgt voor deze eigenschap.

  • Bamboekleding heeft een warmte regulerende werking, bij warm weer voelt bamboetextiel fris aan, terwijl bamboetextiel bij koud weer voor extra bescherming tegen de kou zorgt.

  • Bamboe kleding is hypo-allergeen en daarom ideaal voor mensen met een gevoelige huid.
 

 

Lees meer Sluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe / - Reviews @ Trustpilot