Terug

Samen zorgen we voor een verandering!

Samen zorgen we voor een verandering!

De beelden van een plasticsoep in zee, staan nog duidelijk op mijn netvlies gebrand. En dan te bedenken dat er hierdoor jaarlijks 100.000 zeedieren overlijden. Er gaat ongeveer per minuut een vuilniswagen aan plastic afval de zee in. Waarom zijn er nog zoveel bedrijven die alsmaar wegwerpplastic blijven gebruiken en er dus maar 90% van het plastic wordt gerecycled. Dit kun je jezelf haast niet voorstellen, maar wat kan ik als moeder van een zoontje van 4 maanden oud betekenen, om er voor te zorgen dat het straks, als hij straks een jaar of 18 is, niet nog veel erger is? Dat in de komende jaren de wereld stukje voor stukje kapot gaat? Kan ik in mijn eentje voor verandering zorgen? Wat zouden wij kunnen veranderen binnen ons gezin, ons huishouden, om ons steentje bij te dragen aan het welzijn van de mens, het milieu en de economie? Al snel kwam ik uit bij Koning Bamboe. Zij gebruiken geen plastic, maar alternatieven, waaronder bamboe. Hier raakte ik in geïnteresseerd en besloot een aantal dagelijkse producten te gaan testen en gebruiken.

Bamboe tandenborstel                                                                                                                       Al jaren heb ik een probleem met mijn tandenborstel. Ja, je leest het goed. Binnen 2 dagen krijg ik het voor elkaar dat de haren van mijn tandenborstel al helemaal uit elkaar staan. Ik poets te hard, dat klopt. Dit maakte mij wel nieuwsgierig naar hoe dit zou zijn met de bamboe tandenborstel. Op het moment dat ik dit schrijf, gebruik ik hem inmiddels 2 weken. Tot mijn verbazing zijn de zachte en BPA-vrije borstelharen nog steeds als nieuw. Lucky me, dat is dubbele winst. Ik help onze natuur en heb nog steeds een zachte borstel, waarvan de haren nog in tact zijn. Hoe het komt? Geen idee. De tandenborstel ligt prettig in de hand en is smal, hierdoor maakt het dat ik automatisch minder hard druk en dus mijn tandenborstel ook nog eens langer mee gaat. Daarbij ziet hij er in de tandenborstelhouder ook nog eens cool uit en past helemaal bij onze natuursteen-look badkamer. 

Bamboe wattenstaafjes                                                                                                                      Ik gebruik dagelijks wattenstaafjes, voorheen nog gewoon die van de supermarkt. Ik gebruik ze om de mascara of oogpotlood onder mijn ogen weg te halen en natuurlijk om mijn oren schoon te maken. De meeste wattenstaafjes vond ik niet prettig in gebruik. Ze zijn niet stevig en je moet ze heel goed vasthouden om te zorgen dat ze niet buigen en verder in je oor schieten. Hierdoor leek het mij een goed idee deze eens te vervangen voor bamboe wattenstaafjes. Je kunt het natuurlijk al raden… ze zijn stevig en liggen hierdoor makkelijk in de hand. Heel prettig en ook nog eens goed voor het milieu. Laatst zag ik een advertentie voorbij komen van een wattenstaafje die je kunt wassen en dus steeds weer kunt hergebruiken. Niet helemaal mijn ding en ik vind het een onhygiënisch idee. Hoe gebruik je die dan eventueel voor je ogen? Dan kun je alsnog andere wattenstaafjes kopen. Bamboe is van nature antibacterieel en de snelst groeiende plant op aarde, dat lijkt mij een grotere win-win. Ik blijf deze dus ook zeker gebruiken om toch mijn steentje bij te dragen. En eerlijk, ook deze zien er weer super tof uit en mogen wat mij betreft zelfs worden geshowd.

Bamboe rietje                                                                                                                                   Een rietje… nog zo’n plastic product dat massaal wordt gebruikt en zeker niet wordt hergebruikt. In huishoudens is het ook leuk, vooral voor kinderen of op een feestje. Ook deze zijn inmiddels te vervangen voor een bamboe rietje. Mijn eerste gedachten was: ‘toffe uitstraling, drinkt het prettig? en het belangrijkste voor mij, hoe hou je dit schoon?’. Ik ben hem eens gaan testen met een lekkere versie smoothie. Hij drinkt prettig en je kunt er grote slokken mee nemen als je dat wilt. Hierna had ik veel haast om het schoon te maken. Want wordt hij wel schoon na het drinken van mijn paars uitziende smoothie? (met blauwe bessen!) Bij het rietje zit een borsteltje, waarmee ik het rietje, ook van binnen, binnen 10 seconden goed schoon kon borstelen. Er was niets meer te zien van mijn smoothie, en dat zonder afwasmiddel. Toen dacht ik: “nu zal het zeker wel een uur duren voordat hij droog is.” Ook dit was niet waar en kon hem na 5 minuten al weer gebruiken. Het rietje is voor ons gezinnetje dus zeker een blijvertje.

Wat nu?                                                                                                                                               Ik vind het een goed en leuk begin van de nieuwe ontwikkelingen binnen ons huishouden. De gedachte achter deze producten heeft mij enthousiast gemaakt en ik zou graag meer dingen willen veranderen binnen ons huishouden met betrekking tot de duurzaamheid. Mijn voorkeur gaat hierbij echt uit naar bamboeproducten, omdat ze daarnaast ook stevig zijn, prettig in gebruik en ik ze er stoer vind uitzien. Wat zal mijn volgende stap zijn? Een nieuwe voerbak voor onze hond, keukenaccessoires of misschien iets richting kleding? As we weer iets gaan veranderen en uitproberen, komen we zeker weer met een blog!

Ga jij ook verandering aanbrengen binnen je huishouden? Alle beetjes helpen, alleen samen zorgen we voor verandering, zowel voor de toekomst van misschien wel je eigen kind, de dieren in de zee en niet te vergeten ONZE planeet.

Geschreven door: Loraine Penning – de Jong

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,7 / 5 - Reviews @ Trustpilot