Terug

Essentiële wasvoorschriften voor jouw badjas, handdoek en hamamdoek

Essentiële wasvoorschriften voor jouw badjas, handdoek en hamamdoek

Bamboe handdoeken worden steeds populairder in spa's en luxe interieurs over de hele wereld vanwege hun zachtheid en donzigheid op de huid, in vergelijking met katoenen handdoeken die misschien minder zacht lijken.

Deze blog bevat alle informatie die je nodig hebt om je badjas, handdoek of hamamdoek in perfecte conditie te houden. Van het controleren van de franjes voor het eerste gebruik tot het wassen op 30 graden en het vermijden van wasverzachter. Er wordt ook speciale aandacht besteed aan bamboe badjassen en saunadoeken, en er is zelfs een tip om ze weer wat fluffier te maken. Als je nog een goede tip hebt, kun je deze delen door een e-mail te sturen naar [email protected]

Hieronder vind je een lijst met tips voor het wassen van een (bamboe) badjas, handdoek of hamamdoek:

  1. Eerste gebruik: Controleer of alle knoopjes van de franjes goed zijn vastgezet.
  2. Eerste keer wassen: Laat het product ca. 12 uur in koud water weken voordat je het voor het eerst wast. Gekleurde stoffen eventueel met natuurazijn. Daarna wassen op 30 graden.
  3. Wassen: Was gekleurde stoffen de eerste keren apart of met gelijke kleuren. Was je badjas/handdoek/hamamdoek in de wasmachine op 30 graden met een programma voor kwetsbare stoffen. Sommige badjassen mogen (op de laagste stand) in de wasdroger, maar aan de lucht drogen heeft altijd de voorkeur. Houdt rekening met mogelijke krimp na wassen: ca. 5-8%.
  4. Wasverzachter: Het gebruik van wasverzachter verstopt de vezels waardoor de stof steeds moeilijker vocht opneemt. Gebruik het daarom zo min mogelijk. Voeg liever af en toe een klein kopje natuurazijn toe aan een wasbeurt. Dit maakt de stof zachter en remt de krimp.
  5. Fluffier maken: Mag je bamboe badstof badjas of saunadoek wel weer wat fluffier? Droog hem dan juist een keer in de wasdroger (op laagste of speciale "luchten" stand).
  6. Hamamdoek gebruiken als omslagdoek: Zorg ervoor dat je bij het omslaan van de hamamdoek de franjes niet teveel uit elkaar trekt om inscheuren te voorkomen.

Bamboe hammamdoek gebruiken voor andere doeleinden? 

Een bamboe hamamdoek is een multifunctionele doek die gebruikt kan worden als omslagdoek, strandlaken, picknickkleed, enzovoort. Als je de hamamdoek als omslagdoek wilt gebruiken, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het omslaan van de doek en ervoor te zorgen dat je de franjes niet teveel uit elkaar trekt. Dit voorkomt dat de doek op de plek van de franjes inscheurt. Het is aan te raden om de hamamdoek eerst even te wassen voordat je hem gebruikt, zodat hij zachter wordt en beter absorbeert. Een hamamdoek is licht van gewicht en neemt weinig ruimte in beslag, wat het ideaal maakt om mee te nemen op reis of naar het strand.

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,7 / 5 - Reviews @ Trustpilot