Terug

Honing als natuurlijk wapen in de strijd tegen Psoriasis

Honing als natuurlijk wapen in de strijd tegen Psoriasis

Wist je dat honing ook kan helpen bij het bestrijden van psoriasis?

Honing wordt al duizenden jaren gebruikt als een natuurlijk geneesmiddel voor verschillende aandoeningen. Honing heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een krachtig middel is in de strijd tegen huidaandoeningen zoals psoriasis. Honing bevat bovendien antioxidanten die de huid helpen herstellen en vernieuwen.

De voordelen van honing bij het behandelen van psoriasis zijn onder meer:

 1. Verzacht de huid: Honing heeft natuurlijke hydraterende eigenschappen die de huid verzachten en vochtinbrengend maken. Dit helpt bij het verminderen van de schilfering en het verminderen van de jeuk.

 2. Ontstekingsremmend: Honing bevat flavonoïden en fenolzuren die ontstekingsremmend werken. Dit helpt bij het verminderen van de ontsteking en roodheid van de huid die gepaard gaat met psoriasis.

 3. Antibacterieel: Honing bevat natuurlijke antibacteriële eigenschappen die helpen bij het bestrijden van bacteriële infecties op de huid. Psoriasis kan de huid kwetsbaarder maken voor infecties, dus het gebruik van honing kan helpen bij het voorkomen van complicaties.

Hoe gebruik je honing bij het bestrijden van psoriasis?

Er zijn verschillende manieren om honing te gebruiken bij het bestrijden van psoriasis. Hier zijn een paar suggesties:

 1. Honingcrème: Meng rauwe honing met een zachte, ongeparfumeerde crème en breng dit aan op de geïnfecteerde huid. Dit kan helpen bij het verminderen van de schilfering en roodheid van de huid.

 2. Honing bad: Voeg een paar eetlepels rauwe honing toe aan een warm bad en laat je lichaam weken. Dit kan helpen bij het verminderen van de jeuk en de schilfering van de huid.

 3. Honingmasker: Meng een eetlepel rauwe honing met een eetlepel olijfolie en breng dit aan op de huid. Laat het masker ongeveer 10 minuten zitten en spoel het daarna af met warm water. Dit kan helpen bij het verminderen van de ontsteking en roodheid van de huid.

Hoewel er aanwijzingen zijn dat honing kan helpen bij het bestrijden van psoriasis, is er nog geen wetenschappelijk bewijs om deze claim te ondersteunen. Er zijn enkele studies die hebben aangetoond dat honing kan helpen bij het verminderen van de symptomen van psoriasis, zoals jeuk en roodheid van de huid. Er is echter meer onderzoek nodig om de effectiviteit van honing bij de behandeling van psoriasis te bevestigen.

Het is ook belangrijk op te merken dat honing niet als enige behandeling voor psoriasis moet worden gebruikt. Raadpleeg altijd een arts voordat je een nieuw product of behandeling uitprobeert. Honing kan echter wel een effectieve aanvulling zijn op de voorgeschreven behandelingen en helpen bij het verlichten van de symptomen van psoriasis.

Reacties

 • Placeholder

  Marjanne

  13 / 05 / 2021 @ 14:37

  Het dagelijks smeren van Manuka honing met hoge MGO factor, heeft een aanzienlijke verbetering van psoriasis gegeven. Manuka honing is (dure)honing met een hoge antibacteriële waarde. Vijf dagen alle plekken insmeren met de honing, half uurtje laten zitten en dan met water verwijderen. Twee dagen rust en voorzichtig de korstjes verwijderen, dan weer vijf dagen gebruiken, dit voor een periode van drie maanden. Echt aan te bevelen voor een ieder die deze heftige auto immuunziekte heeft. Ik was echt verbaasd over het resultaat!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,7 / 5 - Reviews @ Trustpilot