Terug

Plant een boom - Goed doel

Team plant a tree

Hoe Werkt het ?

Voor elke bestelling die wordt geplaatst bij Koning Bamboe planten wij een boom in samenwerking met Tree-Nation. Door deze boom te planten wordt de CO2 uitstoot van uw bestelling gecompenseerd. De bossen worden op verschillende plekken ter wereld gecreëerd.

Een groene revolutie: Samen met Plant a Tree hebben we 1000 bomen geplant!

Met groot genoegen delen wij verheugend nieuws met u! In een bijzonder inspirerende samenwerking met Plant a Tree hebben wij onlangs 1000 bomen geplant. Deze betekenisvolle samenwerking illustreert onze diepgaande toewijding aan een duurzame toekomst en het behoud van ons waardevolle natuurlijke erfgoed.

Samenwerking

Samen met 5Five en Good & Mojo hebben we ervoor gezorgd dat 5119 bomen terug geplant zijn. Ons doel is om in 2023 nog meer bomen te planten en zo bij te dragen aan de heropbouw van ‘de longen van de aarde’. Want elke boom voegt wat toe aan onze wereld. 

De positieve impact van Koning Bamboe op de aarde

De uitstoot van een gemiddelde Nederlander is ongeveer 10 ton CO2 per jaar. Voor het hele team bij Koning Bamboe compenseren wij de volledige CO2 uitstoot. Met de aanplant van één boom per bestelling kunnen wij een groot deel van de CO2 welke ontstaat bij productie, transport en gebruik van onze producten compenseren. Wil jij ook direct impact maken? Bekijk de mogelijkheden op Tree Nation Koning Bamboe

Waar Koning Bamboe bomen plant ?

Wij hebben onze speciale aandacht gefocust op het project in Cameroon, Senegal & Madagascar. In deze landen zijn er 200.000 verschillende soorten planten en dieren die nergens anders ter wereld voorkomen. Toch is meer dan 90% van de oorspronkelijke bossen in vernietigd, waardoor vele diersoorten zijn verdreven en de lokale bevolking niet meer in staat is om van het land te leven. Herstel is dus belangrijk!

Wij vinden het belangrijk om hier ons steentje aan bij te dragen en daarom staan wij bij elke bestelling een deel af aan deze non-profit organisatie. Zodat zowel de lokale bevolking als de natuur een eerlijke kans krijgt om te herstellen, ontwikkelen en groeien.

Wil jij nu net als ons ook bijdragen aan een ‘betere’ wereld? Bekijk dan, net als meer dan 200.000 bezoekers voor jou, de alternatieven gemaakt van bamboe of steun direct een van onze partners!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,7 / 5 - Reviews @ Trustpilot