Terug

Wonen met bamboe woonaccessoires (217)

Ze worden niet voor niets de ‘finishing touch’ genoemd: met woonkamer accessoires maak je van je huis een thuis! Woonaccessoires zijn belangrijk voor de sfeer en stijl van je interieur. Van moderne lampen en klokken tot dienbladen

Filters

Wonen met bamboe woonaccessoires

Wonen met bamboe woonaccessoires

Ben je nog op zoek naar een meubelstuk voor in de badkamer, woonkamer of keuken? Misschien zijn woonaccessoires gemaakt van bamboe wel wat voor jou! Dit zijn woonaccessoires met een totaal andere uitstraling dan een ‘gewoon’ meubelstuk. In dit artikel vertellen we je alles over deze woonaccessoires van bamboe en hebben we ook genoeg leuke artikelen die jij kunt bewonderen!

De kracht van bamboe in je huis

Bamboe is de laatste tijd steeds meer aan populariteit aan het winnen. Dit komt mede doordat het een erg duurzaam materiaal is en bijna niet bijdraagt aan de vervuiling van de wereld.

Deze plant groeit over het algemeen erg snel, zo’n 1 meter per jaar, en heeft heel weinig grond nodig. Ook worden voor de groei van bamboe geen kunstmatige of chemische meststoffen gebruikt waardoor de grond ook niet wordt uitgeput.

Daarnaast is het veel beter dan het gebruik van plastic. Natuurlijk is er ook hout wat een organisch materiaal is, maar daar worden bomen voor gekapt en het heeft heel langer de tijd nodig om terug te groeien.

Eigenlijk is bamboe de perfecte oplossing voor een duurzaam interieur. Het wordt heel milieuvriendelijk verworven en is een beter alternatief dan vele andere materialen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg mooi.

Waarom bamboe woonaccessoires in je huis?

Nu we al hebben gekeken naar de kracht van bamboe is het wel fijn om te weten wat je aan bamboe hebt. Bamboe is namelijk een materiaal soort wat erg licht en flexibel is. Het is voor bijna alles te gebruiken.

Bovendien geeft bamboe een fijne uitstraling waarbij je echt het gevoel hebt dat je een stukje natuur in huis hebt. Dit zorgt bij veel mensen voor een relaxed gevoel en ziet het er ook vrolijk uit.

Waar moet je op letten?

Overigens kun je met bamboe alles doen wat je wilt, van verven tot lakken en zelfs schuren. Wel is het goed om te weten dat bamboe bij heel veel water kan gaan kromtrekken. Schimmel komt nauwelijks tot bijna nooit voor, maar zorg dat je geen plens water over je bamboe woonaccessoires gooit. Dan voorkom onnodige schade.  

Voor het onderhoud van bamboe kun je natuurlijke oliën gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de bamboe in de beste staat blijft en wanneer je dit regelmatig doet voorkomt het veel schuur en repareer werk.

Prachtige woonaccessoires voor bij jou in huis

Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte van bamboe en bamboe in je huis. Wellicht ben je helemaal om of ben je razend enthousiast over de woonaccessoires van bamboe. Gelukkig voor jou hoef je niet helemaal opzoek te gaan.

Wij van BamboeKoning hebben namelijk een ruim aanbod aan leuke woonaccessoires gemaakt van bamboe. Zo hebben we lampen, droogrekken, wijnrekken, manden en nog véél meer.

Wil jij nu ook jouw eigen woonaccessoires van bamboe? Bekijk dan even onze webshop en wie weet zit er wat voor jou tussen! We hebben nog veel meer artikelen en allemaal gemaakt van bamboe.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,7 / 5 - Reviews @ Trustpilot