Terug

De positieve impact van Koning Bamboe op de aarde

De positieve impact van Koning Bamboe op de aarde

Elk stukje plastic dat we vermijden en elke boom die we kunnen redden van ontbossing telt. Uw dagelijkse beslissingen zijn belangrijk en hebben invloed op ons milieu.

De positieve impact van Koning Bamboe op de aarde

Onze bamboeproducten zijn bedoelt om de wereld nog een beetje beter te maken. Nu kunnen we natuurlijk nog veel meer doen voor de wereld en de mensen die daar op huishouden. Gelukkig doen we dat ook en op deze pagina laten we graag zien waar we allemaal mee bezig zijn!

‘Wil jij de wereld ook verbeteren? Help ons dit voor elkaar te krijgen!’

Plastic van het wereld toneel wegvagen

Onze belangrijkste missie is natuurlijk het verminderen van milieubelastende stoffen/producten. De grootste vijand hiervan is plastic.

Door de bamboe die we in al onze producten verwerken en deze producten aanbieden als alternatief voor plastic, hebben we veel plasticverbruik weten te voorkomen. In totaal hebben we door de verkoop van onze bamboeproducten voor 160  ton aan plastic weten te vervangen en uit te vlakken.

Dit plastic is buiten het milieu gebleven en niet geproduceerd. Een echte opsteker dus voor de planeet!

Bomen gered en bomen geplant

Naast dat we plasticproducten zoveel mogelijk willen buitensluiten, proberen we ook houtenproducten te verminderen. Niet zozeer omdat hout erg schadelijk is voor het milieu of dat het verwerkingsproces schadelijke stoffen uitstoot, maar vanwege de bomen.

Helaas wordt er vandaag de dag nog steeds heel veel hout gekapt en gebruikt voor productie. De ‘longen van de aarde’ worden steeds kleiner en kleiner, en dit is ook voor de mens erg zorgelijk. Bomen zorgen voor onze zuurstof, gezuiverd water en verminderen het broeikaseffect.

Bovendien houden we ook van de natuur en de biodiversiteit die bomen bieden. Bomen zijn verantwoordelijk voor het leefgebied van meer dan 80% van de biodiversiteit.

Samen met 5Five en Good & Mojo hebben we ervoor gezorgd dat 1688 bomen terug geplant zijn. Ons doel is om in 2022 nog meer bomen te planten en zo bij te dragen aan de heropbouw van ‘de longen van de aarde’. Want elke boom voegt wat toe aan onze wereld.

Je kunt via de website van www.goodandmojo.nl/ een donatie plegen waarbij bomen worden geplant. Daarnaast kun je ook via een bestelling in onze webshop een boom laten planten. Wij zorgen dat namelijk een deel van de omzet naar het planten van bomen gaat.

Steun voor de kinderen in Kenia.

Met bamboe focussen we ons erg op het behoud van de planeet en de leefomgeving van de mens. Alleen zijn er ook nog genoeg mensen die onze steun nodig hebben, zoals vele kinderen in delen van Kenia.

Om deze reden werken wij al sinds 2017 samen met Gopandoo  Hierbij doneren wij een deel van onze opbrengsten aan de vele kinderen die alle hulp kunnen gebruiken.

We hopen met deze donaties de 500+ kinderen in Kenia een beter toekomstperspectief te bieden. En we zouden het geweldig vinden als meer mensen hier aan mee zouden willen helpen. Wil jij ook helpen? Kijk dan op de website van www.barnabaschildrencenter.com of bestel hier je duurzame bamboeproducten en laat ons voor jou doneren!

Co-2 neutrale huishoudens

De basis van onze producten is, zoveel mogelijk Co-2 neutraal, maar dit geldt voor meer dan alleen onze producten. Het gehele productieproces en het transport proberen we zo Co-2 vriendelijk te maken en te houden.

Zo werken we bewust met partijen samen die hier hun focus op hebben gericht. We proberen onder andere het transport zoveel mogelijk te verminderen en werken veel met elektriciteit en energie.

Jaarlijks besparen we hier zo’n 1500,00 aan Co-2 uitstoot. Onze doelstelling is om deze besparing in 2025 met 30% te hebben vergroot.

We proberen met Koning Bamboe een zo positief mogelijke invloed te hebben op de planeet. Hierbij denk we niet alleen aan het klimaat, maar ook aan de biodiversiteit, inwoners van de planeet en de vervuiling van leefgebieden.

Wil jij nu net als ons ook bijdragen aan een ‘betere’ wereld? Bekijk dan, net als meer dan 200.000 bezoekers voor jou, de alternatieven gemaakt van bamboe of steun direct een van onze partners!

‘Samen naar een betere en ‘groenere’ wereld!’

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,6 / 5 - 223 Reviews @ Trustpilot
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »