Terug

De strijd tegen Psoriasis: Krachtige behandelingen om de huidaandoening te verslaan

De strijd tegen Psoriasis: Krachtige behandelingen om de huidaandoening te verslaan

Psoriasis is een veelvoorkomende chronische huidziekte die wordt gekenmerkt door rode, schilferige plekken op de huid. Het kan op elk deel van het lichaam voorkomen, maar komt het meest voor op de ellebogen, knieën, hoofdhuid en onderrug. De oorzaak van psoriasis is niet bekend, maar het wordt verondersteld een auto-immuunziekte te zijn waarbij het immuunsysteem de huidcellen aanvalt en leidt tot een ontstekingsreactie.

Symptomen van psoriasis zijn onder andere rode, schilferige plekken op de huid, droge huid, jeuk, pijn, ontsteking en verdikking van de huid. Deze symptomen kunnen mild tot ernstig zijn en kunnen een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven van de patiënt.

Er zijn verschillende behandelingen voor psoriasis beschikbaar, variërend van lokale crèmes en zalven tot systemische medicatie en lichttherapie. De behandeling hangt af van de ernst van de symptomen en kan variëren van persoon tot persoon.

Lokale behandelingen omvatten corticosteroïd crèmes en zalven, die de ontsteking en roodheid van de huid kunnen verminderen en de schilfering kunnen verminderen. Andere lokale behandelingen zijn salicylzuur, calcipotriol, teer en anthralin. Deze middelen kunnen helpen om de schilfering te verminderen en de huid glad te maken.

Systemische medicatie kan worden voorgeschreven voor ernstige psoriasis. Deze medicatie kan oraal worden ingenomen of via injecties worden toegediend. Systemische medicatie omvat corticosteroïden, methotrexaat, ciclosporine, acitretine en biologische middelen zoals TNF-remmers en interleukine-remmers. Deze medicijnen kunnen helpen de ontsteking te verminderen en de symptomen te verlichten.

Lichttherapie is een andere behandelingsoptie voor psoriasis en omvat blootstelling aan UVB-licht of PUVA-therapie. Deze behandelingen kunnen helpen de ontsteking te verminderen en de huiduitslag te verminderen.

Naast medicamenteuze behandelingen zijn er ook leefstijlveranderingen die kunnen helpen bij de behandeling van psoriasis. Een gezonde levensstijl, inclusief een uitgebalanceerd dieet, voldoende slaap en lichaamsbeweging, kan helpen de symptomen van psoriasis te verminderen. Daarnaast kan stress een trigger zijn voor psoriasis, dus het verminderen van stress door middel van ontspanningstechnieken zoals yoga en meditatie kan ook helpen.

Concluderend is psoriasis een chronische huidziekte die veel voorkomt. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar, waaronder lokale crèmes en zalven, systemische medicatie en lichttherapie. Naast medicamenteuze behandelingen zijn leefstijlveranderingen ook belangrijk voor het het behandelen van psoriasis.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,6 / 5 - 223 Reviews @ Trustpilot
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »