Terug

Oplossingen voor Flikkerende Lampen door Hoog TF-signaal of Netbeheer Lantaarnpalen

Oplossingen voor Flikkerende Lampen door Hoog TF-signaal of Netbeheer Lantaarnpalen

Flikkerende lampen kunnen ontstaan door hoogfrequente signalen, met name bij het inschakelen van netbeheer lantaarnpalen of door avond daluur tarieven. Hieronder bespreken we deze problemen en bieden we effectieve oplossingen.

Probleem: Flikkerende Lampen door Hoog TF-signaal of Netbeheer Lantaarnpalen

Bij het inschakelen van netbeheer lantaarnpalen kan er een te hoog TF-signaal ontstaan, waardoor lampen in de directe omgeving gaan flikkeren. Dit kan leiden tot irritatie en verminderde levensduur van de lampen.

Oplossingen:

  1. Installeer een Storingsfilter: Plaats een storingsfilter tussen de stroomvoorziening en de lampen om hoogfrequente signalen te verminderen. Deze filters, ook bekend als EMI-filters, absorberen storingen en voorkomen dat deze zich verspreiden naar aangesloten apparaten.

  2. Afscherming van Bedrading: Zorg voor de juiste afscherming van bedrading in de nabijheid van de lampen. Dit helpt elektromagnetische interferentie te verminderen, vooral bij situaties waarin externe signalen een rol spelen.

  3. Raadpleeg de Netbeheerder: Neem contact op met de netbeheerder om het probleem te bespreken. Soms kunnen zij de frequenties aanpassen of andere oplossingen bieden om de interferentie te verminderen.

  4. Gebruik Geschikte Lampen: Kies lampen die specifiek ontworpen zijn om bestand te zijn tegen hoogfrequente signalen en interferenties. Sommige lampen zijn beter geschikt voor situaties met veel elektronische storingen.

  5. Elektrische Aarding Verbeteren: Zorg ervoor dat de elektrische installatie van het gebouw goed geaard is. Een goede aarding kan helpen bij het afvoeren van ongewenste elektrische signalen.

  6. Professionele Evaluatie: Schakel een professionele elektricien in om de specifieke situatie te evalueren. Zij kunnen geavanceerde metingen uitvoeren en specifieke oplossingen voorstellen om de interferentie te verminderen.

Conclusie: Flikkerende lampen als gevolg van hoog TF-signaal of netbeheer lantaarnpalen kunnen hinderlijk zijn, maar er zijn diverse oplossingen beschikbaar. Door de juiste combinatie van storingsfilters, geschikte lampen en eventuele aanpassingen van de netbeheerder te implementeren, kun je de interferentie verminderen en genieten van stabiele verlichting in je omgeving.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,6 / 5 - 223 Reviews @ Trustpilot
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »