Terug

Oplossingen voor Knipperende LED Lampen: 8 Mogelijke Oorzaken en Oplossingen

Oplossingen voor Knipperende LED Lampen: 8 Mogelijke Oorzaken en Oplossingen

Knipperen, flikkeren, helderder/donkerder worden, of een korte flits - allerlei problemen die je kunt tegenkomen bij knipperende LED lampen. Hieronder vind je acht mogelijke oorzaken en bijbehorende oplossingen.

Oorzaken van Knipperende LED Lampen:

 1. Led lamp is niet dimbaar: Niet elke LED lamp is standaard dimbaar. Controleer altijd of de verpakking of het lampje zelf aangeeft "dimbaar" te zijn. Niet-dimbare LED lampen kunnen knipperen wanneer ze worden gedimd, wat een stroboscoopeffect kan veroorzaken.

  Oplossing: Gebruik dimbare LED lampen en sluit ze aan op een LED dimmer als dimmen gewenst is. Voor niet-dimbare lampen, gebruik een normale aan/uit schakelaar.

 2. Led lamp is aangesloten op gloeilamp/halogeendimmer: Dimbare LED lampen in combinatie met een gewone dimmer kunnen problemen veroorzaken vanwege het minimale vermogen van deze dimmers en de incompatibiliteit van elektronica.

  Oplossing: Gebruik een specifieke LED dimmer voor dimbare LED lampen.

 3. Led lamp is aangesloten op verkeerd type led dimmer (fase afsnijding/aansnijding): Er zijn twee typen dimtechnieken: fase afsnijding (RC) en fase aansnijding (RL). Kies een LED dimmer die overeenkomt met de dimtechniek van je LED lamp.

  Oplossing: Selecteer altijd een LED dimmer met dezelfde dimtechniek als je LED lamp.

 4. Led dimmer vermogen & instellingen: Kies een LED dimmer met een laag minimaal vermogen en instelopties voor min en max om de dimbaarheid en lichtstabiliteit te optimaliseren.

  Oplossing: Gebruik LED dimmers met instelmogelijkheden voor een betere dimbaarheid en stabiliteit.

 5. Led lamp (laagspanning) is aangesloten op verkeerde trafo: Laagspanning LED lampen (bijv. 12V) moeten worden aangesloten op een geschikte LED trafo om knipperen te voorkomen.

  Oplossing: Sluit 12V LED lampen aan op een specifieke 12V LED trafo.

 6. Fluctuaties in het net: Rimpel- en piekspanningen kunnen optreden door andere apparaten op dezelfde groep, lekstroom of het TF-signaal van de netbeheerder.

  Oplossing: Vermijd grote apparaten op dezelfde groep, gebruik een dimstabilisator en kies een LED dimmer met goede stroomfilter.

 7. Defecte driver: Regelmatig knipperen kan duiden op een defecte driver in de LED lamp.

  Oplossing: Vervang de LED lamp of alleen de driver indien extern. Houd de temperatuur onder 50⁰C om oververhitting te voorkomen.

 8. Led lampen zijn in serie aangesloten: Sluit LED lampen parallel aan om ongelijke voeding en flikkeringen te voorkomen.

  Oplossing: Gebruik een parallelle aansluiting voor voltage LED verlichting (12V, 24V of 230V).

Heb je specifieke vragen over jouw situatie? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,6 / 5 - 223 Reviews @ Trustpilot
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »