Terug

Verander het landschap met elke aankoop

Verander het landschap met elke aankoop

Bij Koning Bamboe kun jij persoonlijk bijdragen aan een beter milieu en daar hoef je niks
extra’s voor te doen! Het is namelijk zo dat bij elke bestelling die je plaats, wij een boom
planten. Op deze manier draag je bij aan een beter milieu terwijl je jouw ideale duurzame
bamboeproducten besteld!

Draag met Bamboe extra bij aan een gezonder milieu!

Hoe werkt het?

In samenwerking met Tree-Nation zorgen wij van KoningBamboe dat bij elke bestelling er een nieuwe boom geplant wordt. Door het planten van deze boom doen wij ons best om de CO-uitstoot te compenseren die wij produceren.

Het mooie hiervan is dat je overal ter wereld bij kunt dragen aan een gezonder milieu en het enige wat je hoeft te doen is een bestelling te plaatsen. Zodra je een bestelling hebt gemaakt gaat Tree-Nation aan de slag met het planten van jouw persoonlijke boom.

Hiervan krijg je uiteindelijk een mooi overzicht online op de site van Tree-Nation, deze kan je dan ten alle tijden bekijken.

Een boom op naam, hoe gaaf is dat!

Naast dat je een boom laat planten, komt deze ook nog eens op jouw naam te staan. Iedere klant die een bestelling plaatst krijgt zijn/haar eigen boom. Via de site van Tree-Nation kun je dan een bewijs vinden van jouw boom.

Ook kun je allerlei interessante gegevens van de boom terug vinden via de link hierboven. Zo kun je zien waar de boom gaat groeien, wat de impact op het milieu zal zijn en wat voor soort boom het is.

Allerlei gegevens, en je naam dus, kun je terug vinden op de site. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de boom op iemand anders zijn of haar naam te laten zetten. Maar in ieder geval heb je dus wel ergens ter wereld een boom die op jou naam staat!

Ons doel met deze actie

Natuurlijk hopen we door middel van deze actie het milieu een beetje te ontzien. Daarnaast hopen we ook dat we mensen kunnen inspireren of motiveren om ook bij te dragen aan een gezonder milieu.

Al met al willen we een steentje bijdragen aan het milieu en de mensen in de gebieden waar de bomen worden geplant. Op deze manier hopen we dus bij te dragen aan een ‘betere’ wereld.

De positieve impact van KoningBamboe en Tree-Nation

Jaarlijks stoten we met ze allen best een hoop CO2 uit, dit zorgt ervoor dat de gemiddelde Nederlander zo’n 10 ton CO2 uitstoot. Wij van KoningBamboe compenseren van het gehele team deze uitstoot.

Daarnaast kunnen we door deze fantastische samenwerking met Tree-Nation ook de CO2 uitstoot compenseren die ontstaat bij transport, productie en het gebruik van onze producten.

Mocht jij nu zelf ook persoonlijk nog extra willen bijdragen aan het milieu? Dat kan via Tree-Nation! Op de website vind je meerdere manieren om bijvoorbeeld nog meer bomen te laten planten in jouw naam.

Zo zou je met het hele gezin, vereniging of alleen jezelf een aantal bomen kunnen laten plaatsen. Als je hier benieuwd naar bent en wilt weten hoe jij dat kan gaan doen, dan kun je via deze link precies ontdekken hoe en wat!

Steunen van de lokale bevolking

Met het planten van de bomen hopen we natuurlijk dat de wereld een stukje groener wordt. Gelukkig is dat niet het enige wat we met deze actie willen bewerkstelligen. Ook willen we namelijk bijdrage aan een betere leefomgeving en leefomstandigheden voor de lokale bevolking.

Dankzij het planten van de bomen wordt het gebied waar de boom geplant wordt ook leefbaarder en ontstaan er meer natuurlijke hulpbronnen. Hierdoor wordt het mogelijk om voor de bevolking weer van de landbouw te kunnen gaan leven.

Een bijkomend voordeel is de toenamen aan diersoorten, deze kunnen nu weer in dit groene gebied gaan leven.

Overigens de plekken waar deze bomen geplant worden zijn: Madagaskar, Kameroen, Nepal, Tanzania en Senegal. Zo weet je dus in welk gebied jouw persoonlijke boom terecht kan komen.

Het resultaat tot nu toe

Eerder gaven we al aan dat wij van KoningBamboe al enkele tijd bezig zijn met dit project van Tree Nation. Zo is het ons gelukt om van ons eigen team de CO2 voetafdruk te compenseren met het plaatsen van bomen.

Daarnaast plaatsen we op dit moment voor elke bestelling een boom en kunnen we dus productie, levering en gebruik van onze producten compenseren. Dit jaar alleen al hebben we  36.19 t aan CO2 kunnen compenseren met het plaatsen van bomen!

De teller voor het aantal bomen dat in 2022 geplaatst is, staat op 3119. Dit is in samenwerking met 5Five en Good & Mojo, deze organisaties dragen net als wij bij aan een groener milieu.

Deze actie stelt ons in staat om met een goed hart jullie te blijven voorzien van fantastische bamboeproducten en draagt het bij aan onze groene gedachten. Bovendien hopen we in 2023 nog meer bomen te kunnen plaatsen, zodat de wereld nog een stukje mooier wordt!

Meedoen met deze actie?

Om mee te doen aan deze actie en dus je eigen boom te laten planten, kun je hier bij Koning Bamboe simpel weg een bestelling plaatsen. Door een bestelling te plaatsen zorgen wij dat er automatisch een boom in jouw naam wordt geplaatst.

Natuurlijk kun je ook op de site van Tree Nation kijken wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een boom. Mocht je echter ook bij ons wat willen bestellen of simpel en snel willen bijdrage aan dit initiatief? Dan kun je bij ons een bestelling plaatsen en dan heb je ook nog eens een duurzaam, leuk en kwalitatief hoogwaardig product in huis!

Wil jij nu net als ons ook bijdragen aan een ‘groenere’ wereld? Bekijk dan, net als meer dan 200.000 bezoekers voor jou, onze bamboeproducten of steun direct een van onze partners!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,6 / 5 - 223 Reviews @ Trustpilot
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »