Terug

Zo maak je zelf een plantenbak of plantenrek van bamboe voor in je huis

Zo maak je zelf een plantenbak of plantenrek van bamboe voor in je huis

Bamboe is een prachtige en duurzame plant die een mooie, natuurlijke uitstraling kan geven aan je huis of kantoor. Het is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook vele andere voordelen. Een bamboe plantenrek is een mooie toevoeging aan elke woonkamer. Het zorgt niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar het biedt ook een handige manier om je planten te laten groeien en bloeien. Hieronder lees je hoe je een bamboe plantenrek kunt maken dat perfect past in een elegante woonkamer.

Creëer zelf een bamboe plantenbak: 

Bamboe is namelijk een van de snelst groeiende planten ter wereld en heeft daarnaast een positieve invloed op de luchtkwaliteit. Bovendien is het een sterke plant die weinig onderhoud nodig heeft en gemakkelijk te kweken is.

Als je niet veel ruimte hebt om bamboe te planten in de tuin, kun je deze plant ook in een plantenbak kweken. Hieronder lees je hoe je dit het beste kunt aanpakken.

 1. Kies de juiste bamboesoort Niet alle bamboesoorten zijn geschikt om te groeien in een plantenbak. Kies daarom een bamboesoort die goed gedijt in een beperkte ruimte. De Phyllostachys aurea (goudgele bamboe) of de Phyllostachys nigra (zwarte bamboe) zijn bijvoorbeeld populaire keuzes.

 2. Kies de juiste plantenbak Kies een plantenbak die groot genoeg is voor de bamboe om te groeien en zich te ontwikkelen. Bamboe heeft een diepe wortelstructuur, dus het is belangrijk dat de plantenbak minimaal 50 cm diep is. Kies daarnaast voor een stevige en duurzame plantenbak die bestand is tegen de groei van de bamboe.

 3. Vul de plantenbak met de juiste grond Bamboe heeft een vochtige grond nodig om te groeien. Vul de plantenbak daarom met vochtige potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Voeg daarnaast wat meststof toe om de groei van de plant te bevorderen.

 4. Geef regelmatig water Bamboe heeft regelmatig water nodig om te groeien en gezond te blijven. Geef de plant voldoende water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Te veel water kan namelijk leiden tot wortelrot.

 5. Plaats de plantenbak op de juiste plek Bamboe heeft voldoende licht nodig om te groeien, maar kan ook gedijen in halfschaduw. Plaats de plantenbak daarom op een plek waar de bamboe voldoende zonlicht krijgt, maar niet te veel direct zonlicht.

Bamboe in een plantenbak is een prachtige en duurzame manier om een natuurlijke sfeer te creëren in huis of op kantoor. Door de juiste bamboesoort te kiezen, de juiste plantenbak en grond te gebruiken, regelmatig water te geven en de plant op de juiste plek te zetten, kun je jarenlang genieten van deze mooie en nuttige plant

Creëer zelf een bamboe plantenrek: 

Een bamboe plantenrek is een mooie toevoeging aan elke woonkamer. Het zorgt niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar het biedt ook een handige manier om je planten te laten groeien en bloeien. Hieronder lees je hoe je een bamboe plantenrek kunt maken dat perfect past in een elegante woonkamer. 

Stap 1: Kies de juiste bamboestokken Kies bamboestokken van dezelfde lengte en dikte, bijvoorbeeld 2 meter lang en 2 centimeter dik. Kies stokken die recht zijn en niet krom, en let erop dat ze dezelfde kleur hebben. Bamboe kan variëren in kleur, van lichtgeel tot donkerbruin, afhankelijk van de soort. 

Stap 2: Zaag de bamboestokken op maat Zaag de bamboestokken op de gewenste lengte. Dit kan variëren afhankelijk van de hoogte van je plafond en de grootte van je planten. Zorg ervoor dat alle stokken dezelfde lengte hebben. 

Stap 3: Boor de gaten Boor gaten in de bamboestokken op gelijke afstand van elkaar. Dit is waar de plantenbakken aan bevestigd zullen worden. Gebruik hiervoor een boormachine met een boor die iets kleiner is dan de schroeven die je gebruikt om de plantenbakken vast te zetten. 

Stap 4: Monteer het plantenrek Monteer de bamboestokken met schroeven door de gaten heen. Zorg ervoor dat de schroeven niet te ver door de stokken heen gaan en dat de stokken stevig vastzitten. Je kunt er ook voor kiezen om de stokken aan elkaar te binden met touw of draad voor extra stevigheid. 

Stap 5: Plaats de plantenbakken Bevestig de plantenbakken aan de bamboe stokken met behulp van schroeven of haken. Je kunt verschillende soorten plantenbakken gebruiken, afhankelijk van de grootte en stijl van je planten. 

Stap 6: Decoratie Je kunt het plantenrek decoreren met kleine planten, zoals luchtplanten, of hangende planten zoals klimop. Voeg ook wat decoratieve elementen toe, zoals kleine decoratie-items of kaarsen, om het plantenrek nog stijlvoller te maken. 

Een bamboe plantenrek is een stijlvolle en duurzame manier om je planten te laten groeien en bloeien in een elegante woonkamer. Het is ook een leuke doe-het-zelf project om zelf te maken en voegt een uniek element toe aan je interieur.

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het maken van bamboe rekken. 

 1. Kies de juiste dikte en lengte van de bamboestokken. Dikke stokken zorgen voor meer stabiliteit en stevigheid, terwijl langere stokken meer hoogte geven aan het rek.

 2. Zorg ervoor dat de bamboestokken recht zijn. Kromme stokken kunnen het plantenrek instabiel maken en het uiterlijk van het rek verminderen.

 3. Boor de gaten voor de schroeven precies in het midden van de bamboestokken, om ervoor te zorgen dat het plantenrek gelijkmatig verdeeld is en niet omvalt.

 4. Bevestig de plantenbakken stevig aan het rek, zodat ze niet wiebelen of vallen.

 5. Gebruik schroeven die lang genoeg zijn om door de bamboestokken heen te gaan, maar niet te lang zodat ze uitsteken en letsel kunnen veroorzaken.

 6. Controleer of het plantenrek stabiel is voordat je het gaat gebruiken, en controleer regelmatig of alle onderdelen nog stevig vastzitten.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je bamboe plantenrek niet alleen stijlvol en elegant is, maar ook veilig en stabiel voor je planten.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,6 / 5 - 223 Reviews @ Trustpilot
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »