Terug

Bamboona (34)

Filters

Bamboona

Welkom bij Bamboona!

Bij Bamboona belichamen we functionaliteit, esthetiek, duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Deze waarden bepalen wie we zijn als een op bamboe gebaseerd bedrijf. Gevestigd in Keulen, zijn wij een kleine fabriek die zich volledig toelegt op het werken met bamboe.

Het behoud van hulpbronnen is een kernprincipe voor ons. Om onnodig reizen te minimaliseren en onze ecologische voetafdruk te verkleinen, werken we samen met lokale leveranciers en vakmensen in Duitsland om exclusief onze Modul5-privacyschermen te produceren. Door dit te doen, zorgen we ervoor dat onze producten voldoen aan de hoge normen van Duits vakmanschap terwijl we onze lokale gemeenschap ondersteunen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid is een ander aspect dat ons nauw aan het hart ligt. Als onderdeel van ons engagement werken we samen met een gecertificeerde werkplaats voor gehandicapten, die we betrekken bij de uiteindelijke productie- en verpakkingsprocessen. Door dit te doen, streven we ernaar om kansen te creëren voor personen met een handicap en om bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving.

Als het gaat om de bamboe die we gebruiken, halen we die van het weelderige Indonesische eiland Java. Volgens traditionele methoden oogsten lokale bamboeboeren de bamboe zorgvuldig en drogen ze langs de randen van rijstvelden. Vervolgens ondergaat de bamboe een bewerking in een kleine werkplaats. Deze traditionele aanpak biedt verschillende voordelen. De structuur van de bamboe wordt minder belast, waardoor deze duurzamer is en minder snel scheurt. Bovendien behoudt het zijn natuurlijke vorm en behoudt het zijn unieke eigenschappen.

Het is belangrijk op te merken dat als je lichte krommingen opmerkt in onze bamboestokken, dit komt omdat bamboe van nature op zo'n manier groeit. Deze subtiele rondingen zijn een bewijs van de authenticiteit en natuurlijke schoonheid van bamboe.

Bij Bamboona nodigen we je uit om de veelzijdigheid en duurzaamheid van bamboe te ervaren. Ga met ons mee op deze reis terwijl we functionaliteit, esthetiek en sociaal bewustzijn combineren om u uitzonderlijke producten op bamboebasis te bieden.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,6 / 5 - 223 Reviews @ Trustpilot
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »