Terug

Onze missie

De oplossing vinden voor minder afval en een milieuvriendelijkere wereld!

Bossen die verdwijnen, oceanen vol met plastic en steeds meer natuurrampen die in het nieuws verschijnen. Dit zijn gebeurtenissen die de laatste jaren steeds vaker voorkomen, maar waar weinig aan wordt gedaan. Met Koning Bamboe hopen wij dit patroon te doorbreken! En dit is hoe we dat gaan doen…

Ontbossingen en vervuiling zijn een NO-GO voor Koning Bamboe! Voor jou ook?

Wat wij van Koning bamboe voor ogen hebben zijn plastic- en houtvrije woonomgevingen. Hiermee willen we vervuiling voorkomen, zorgen dat het broeikaseffect niet versterkt wordt en willen we ervoor zorgen dat we allemaal wat ‘groener’ denken en leven.

‘Wat wij van Koning bamboe voor ogen hebben zijn plastic- en houtvrije woonomgevingen’

We richten ons voornamelijk op duurzaamheid en producten die lang meegaan. Vandaar dat onze keuze is gevallen op het materiaal bamboe. Bamboe voldoet namelijk aan de volgende eigenschappen:

  • Het gaat lang mee en is erg sterk en flexibel
  • Het is een natuurlijk product
  • Bamboe is onuitputbaar (er wordt genoeg terug gepland en het groeit relatief snel)
  • Bamboe is een herbruikbaar product en kan makkelijk worden gerecycled
  • Met bamboe kun je veel maken en produceren

Op basis van deze kenmerken van bamboe hebben we vastgesteld dat het een uitstekend alternatief is voor hout of plastic. Daarom zijn wij van Koning Bamboe zo overtuigd van de kracht van bamboe en de impact die het kan hebben op de wereld.

Waarom duurzame producten, zoals bamboeproducten, de toekomst zijn?

Als we kijken naar plasticproducten zien we veel eenmalig en kort gebruik. Dit is vaak niet duurzaam en daarnaast is het maken van plastic verschrikkelijk milieubelastend. Denk maar aan de olie die in het product verwerkt wordt en het verwerkingsproces zelf.

Bij hout komt natuurlijk het stukje behoud van de planeet kijken en dit gaat ook hard achteruit. We raken steeds meer bomen kwijt en er worden nog altijd te weinig bomen terug geplant.

Wij denken dan ook dat er een nog duurzamere oplossing is waarbij je producten maakt die jaren mee kunnen gaan en het ecosysteem enigszins ontzien. Onze bamboeproducten gaan 3-4 jaar mee en dat is toch wel indrukwekkend. Buiten het feit om dat plastic en hout ongunstig zijn voor het milieu, is bamboe ook nog kwalitatief hoogwaardig materiaal.

Dit maakt het een goede basis voor producten als kasten, kleding, horloges, keukenartikelen, etc. Neem even een kijkje op onze website voor alle mogelijkheden van bamboe!

Onze missie is voor jou bedoelt!

Naast dat we zelf een steentje bij willen dragen aan een gezondere en vooral ‘groenere’ planeet, doen we dit ook voor jou. We denken graag met mensen mee over milieukwesties en duurzame oplossingen. Deze producten en oplossingen bieden we jou ook met alle liefde aan en we helpen je graag op weg naar een milieubewuster bestaan.

Plant een boom - Goed doel

Wist je dat wij bij elke bestelling één boom aanplanten? Dit doen wij in samenwerking met tree-nation van Koning Bamboe Wij vinden duurzaamheid belangrijk en daarom willen wij iets teruggeven. Niet alleen door bomen te planten, maar ook door het verkopen van producten met een duurzaam verhaal. 

Is dit nu ook wat jij wilt of heb jij bepaalde ideeën over hoe zoiets gerealiseerd kan worden? Kijk dan sowieso even verder op onze website voor alles over bamboe(producten) en benader ons met toffe ideeën voor een nog ‘groenere’ wereld!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Koning Bamboe 4,7 / 5 - Reviews @ Trustpilot